Kennis onder een dak bij BeSolar
Bij keuze voor een thuisbatterij heb ik gekozen voor BeSolar, onze leverancier van de zonnepanelen. Een thuisbatterij werkt in combinatie met andere apparaten in het huis, de electrische auto, de zonnepanelen, de quooker boiler. BeSolar houdt bij het plaatsen rekening met deze factoren.
We hebben niet alleen een thuisbatterij van Sygenergy gekozen, maar ook een backup voorziening. Hierdoor heeft ons huis ook tijdens uitval van stroom voor meerdere dagen stroom en wordt het extern uitschakelen van onze zonnepanelen door de netwerkaanbieder voorkomen. De batterij verdient zich langzaam in de komende jaren terug. Bijvoorbeeld door in donkere dagen goedkope stroom te laden en deze pas af te geven als er verbruik is tijdens dure momenten. Of door op zonnige dagen niet terug te leveren (tegen kosten), maar op te slaan en later te leveren. Ons systeem kan ook handelen op de onbalans-markt. Dat deel is prachtig om te zien, maar veroorzaakt bij ons conflicten met de behoefte om het laden van de auto prioriteit te geven